Kullanılan tarım makineleri tarım bölgesine ve üretim alanına göre değişmektedir. Genel olarak en çok kullanılan tarım makineleri şu şekilde yazılabilir:
Traktörler: Tarım işlerinin temelini oluşturan traktörler, pulluk ve gübre gibi makinelerin kullanımı için gereklidir. Römorklu traktörler de mal taşımak için kullanılmaktadır.
Balya makineleri: Ot, yonca, yem veya sapları cebren kesip balya haline getiren makinelerdir. Balya makinesi, nakliye ve depolamayı basitleştirir ve zamandan tasarruf sağlar. Aynı zamanda, insan günce kıyasla yapmak daha kolaydır.
Biçerdöver: Toprağı toplayan ve harmanı da yapan biçerdöverdir. Tarım sektöründe en çok kullanılan ve zaman kazandıran makinedir.
Çapa makinesi: Ayçiçeği, domates ve mısır gibi bazı bitkilerin uzun süre ekilmesi gerekir. Bu tür bitkilerin yetiştirilmesinde çapa makineleri önemli avantajlar sunar. Aynı zamanda toprağı tazeler ve yabancı otların içeri girmesini engeller.
Biçerdöver: Tarım makinelerinden biri, biçerdöver, tarladaki tahılı; biçer, demetler, öbekler haline getirir. Bu, tahıl toplamayı kolaylaştırır.
Pulluk: Sertleşmiş zemini kesmek ve havalandırmak ve devirmek işine yarar. Böylece toprak yabancı otlardan arındırılmış olur. Ayrıca toprağa uygulanan gübrenin toprakla karıştırıldığından emin olunur.
Toprak frezesi: hareketli parçalara sahip ve toprağı işlemek için kullanılan bir tarım makinesidir. Toprağı ufalar, parçalar ve havalandırır. Araziyi ekime hazırlamak için tasarlanmıştır.
Harman makinesi: Fasulye, tahıl ve nohut gibi tarımsal ürünlerin ovalama ya da dövme kabuklarından ayrılmasını sağlayan makinelerdir.
Silaj makinesi: Yem olarak kullanılan mısır, yonca gibi yeşil ve sulu bitkileri parçalayarak depolama alanlarına aktaran makinedir.