Lavanta Tohumu – Sunagri

5,99

Yerli tohumdur.

Lavanta bir metreye kadar boylanan, çok yıllık ve yarı çalımsı bir bitkidir.

Bitkinin kullanılan bölümleri çiçekleridir. Çiçekleri ve saplarından elde edilen yağ,dünyada en fazla rağbet gören 15 uçucu yağ arasında bulunur.

Parfüm sanayinde ve kozmetik alanında oldukça fazla kullanılan yağ ,kokusundan dolayı sabun yapımında ,ilaç sanayinde, aroma terapi alanında kullanılır.